60 perces kezelés bevezető ára:

8.000.- Ft   (35.000.- Ft helyett)

Hiperbár oxigén terápiás kezelés során 100% oxigént lélegzünk be magas nyomású keszonkamrában. A nyomásnövekedés hatására több oxigén oldódik a vérplazmában és a test megszokott oxigénszintje sokszorosára nő. Az oxigén így csökkent vérellátású szövetekbe is eljut. A megnövekedett oxigén szint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat....

Mit jelent a MAGASNYOMÁSÚ OXIGÉN TERÁPIA?

Bizonyára sokaknak ismerős a búvárbalesetek speciális kezelésére szolgáló keszonkamra kifejezés. Azonban azt már kevesen tudják, hogy ezt a szerkezetet nemcsak bajba jutott búvárok kezelésére használják, hanem a modern egészségügy területén számos más betegség gyógyítására is.

A hiperbár oxigénterápia, vagy magasnyomású oxigénkezelés során kezeltjeink a hiperbár kamrában foglalnak helyet és tiszta (100%) oxigént lélegeznek be megnövekedett nyomás alatt, túlnyomásos kamrában.

A terápia lényege, hogy amennyiben megnöveljük a környezeti nyomást, a nyomással arányosan több gáz oldódik a folyadékokba. (Henry féle gáztörvény) Kezeléseink során a “folyadék” mi magunk vagyunk, az oxigén a vérplazmában oldódik a nyomással arányos, megnövekedett mennyiségben.

Henry féle gáztörvény: A légköri levegő nyomása 1 atmoszféra, a levegő összetétele 21% oxigén. A többi része nitrogén és elhanyagolható mennyiségű, 1% egyéb gáz. A levegőt belélegzzük és az oxigén a tüdőn keresztül átjutva a a vörösvértestekhez kötötten szállítódik. A vörösvérsejtek ilyen körülmények között is majd mindegyike szállít oxigént. A nitrogént nem szállítja semi, beoldódik a vérplazmába, de “inert gáz” lévén nem vesz részt semmilyen sejtfolyamatban. A perifériás szövetekig a hajszálerek szállítják az oxigénnel teli vörösvértesteket. Az 1 atmoszférán, 21% oxigént tartlamzó levegő légzése normális körülmények között bőven elég az életben maradáshoz, a kilélegzett levegőben is van 17% (!) oxigén. Ha légköri nyomáson légzünk 100% oxigént, nem emelkedik jelentősen a szervezet oxigén tartalma. Ez azért van így, mert a vörösvértestek – ahogy előbb megbeszéltük – már így is majd mindegyike oxigént szállít. A maradék néhány tud még oxigént felvenni, valamint az oldott nitrogen cserélődik le a vérplazmában oxigénre.

A terápia hatásai:

 • Azonnali hatások:
  • A nem keringő területek oxigén szintjének helyreállítása
  • Ödéma csökkentés (az ödéma önmagában is keringést rontő tényező a kiserek, hajszálerek kívülről való összenyomása révén)
  • Gyulladás csökkentés az alábbi lépéseken keresztül:
  • anerob baktériumokra való direkt toxikus hatás
  • fehérvérsejtek és falósejtek baktériumölő képességének növelése
  • antibiotikumok hatáserősségének fokozása
  • gyulladást fenntartó kémiai anyagok csökkentése
  • nő a szervezet saját antioxidáns hatása
 • Későbbi és tartós hatások:
  • Hajszálér újdonképződés (ideálisan 5 alkalom/hét gyakoriság mellett)
  • Szöveti regeneráció az adott szövet sejtjeinek osztódásával (kötőszövet, csont)
  • Keringő őssejt szám növekedés

Hiperbár oxigénterápiát elsősorban olyan krónikus betegségek gyógyítására használják, melyek okozója az elégtelen vérkeringés, ilyen például a cukorbetegek lábszárfekélye, vagy a nehezen gyógyuló sebek. HBOT hatására a hajszálér újdonképződés indul be, a sebek gyógyhajlama megnő. Jelentősen lerövidítheti a terápia a rehabilitációs időt a csont- és ízületi sérülések esetében, ezért az élsportban is előszeretettel használják. Plasztikai vagy helyreállító beavatkozások után is alkalmazzák, mert a terápia elősegíti a műtéti seb gyorsabb és szebb gyógyulását. Az oxigén bizonyos kórokozókra nézve is pusztító hatással bír, így a fertőzések (anaerob baktérium, Lyme-kór), gyulladások (pl.: lágyszövet ízület, csontgyulladás) kezelésére is széles körben alkalmazott. Jelentős ödéma csökkentő hatással bír. Antibiotikumok is csak oxigénnel megfelelően ellátott szövetekben képesek hatásukat kifejteni. Kutatásokból ismerjük, hogy a csontvelő őssejt termelése is megemelkedik. Szintén hajszálér újdonképződés fokozó hatásával érthető meg szerepe a olyan neurológiai betegségeken, mint például a zajtrauma okozta akut fülzúgás.

Oxigénterápiás kezelés menete

A páciens HBO terápiára alkalmassága esetén megkezdjük kezelését. A HBO terápia maximális hatékonysága érdekében a kezelések napi gyakorisággal (ideális esetben 5-6 alkalom/hét) történnek. Csak ebben az esetben valósul meg a HBOT hosszútávú hatása.

Kezelés előtti teendők

A hőmérséklet változás miatt réteges öltözködés az ideális. Ajánlatos, hogy a kezelés előtt együnk néhány falatot, kezelés közben éhséget vagy minimális vércukor esést érzékelhetnek az arra érzékenyek. Érdemes könyvet, újságot, innivalót hozni magunkkal. Érkezzünk időben, legkésőbb a kezelés előtti 10 percben. A nem nyomásálló tárgyakat (mobiltelefon, golyóstoll, óra, távirányítós kulcs, stb.) személyenként egy, külön zárható szekrényben kell hagyni a terápia idejére. Javasolt mosdó használata. A lábzsák használatára azért van szükség, hogy ne kerüljön szennyezett levegő a kamratérbe, azt levegőkompressziókor ne lélegezzük be.

Az oxigén önmagában nem éghető, azonban nagyon jól táplálja a tüzet. A HBO kamrában ezért nagyon szigorúak a tűzvédelmi szabályok: a páciens minél kevesebb műszálat tartalmazó ruházatot, sminket viseljen. Felesleges könyvet, újságot ne vigyünk be. Figyelni kell, hogy a maszkok mindig pontosan illeszkedjenek az arcra, ne eresszen, ne szökjön belőle az oxygen. Maszkkal az arcunkon ne beszéljünk. Olyan tárgyakat amik szikrát okozhatnak (nagy kulcscsomó, elektromos eszközök, marék aprópénz, öngyújtó) minden esetben hagyjunk kint. Tűz esetén azonnal nagypotenciálú tűzvédelmi berendezés lép működésbe.

A kezelés

A HBO-kezeléseken szakképzett kísérőszemély van jelen a kamrában, hogy bármilyen kérdés, probléma esetén a páciensek segítségére legyen. A kezelések menetét biztonsági intézkedések sora szabályozza. A kezelés menetének műszaki biztonságáért a karmatechnikus felel. Minden kezelés előtt és után végigellenőrzi a berendezések megfelelő állapotát. A kezelések alatt esetlegesen fellépő problémák megoldására (pl. áramszünet) előre kidolgozott protokollok vannak.

A páciens számára az arcra legjobban illeszkedő légzőmaszkot választjunk ki. Kezelés alatt kényelmes fotelekben ülve (szükség esetén ágyon fekve) tölthető el a terápiás idő. Olvasásra, fejhallgatón keresztüli rádióhallgatásra van lehetőség. A terápia lassú nyomásnöveléssel kezdődik, zúgó hangot hallunk. Testünkön nem érezzük a nyomásváltozást. Az egyedüli terület, ahol a nyomásváltozást érzékeljük az a középfül. Mivel a középfülben létrejövő nyomásváltozás kiegyenlítés képessége elengedhetetlenül fontos a hiperbár oxigénterápián való részvételhez, ezért erre nagy figyelmet szentelünk. A nyoméskiegyenlítésre csak a kezelés elején van szükség.

A nyomás növekedését a levegő melegedése kíséri. Lassan, 15 perc alatt érjük el a terápiás nyomást, ami legtöbb esetben 2.5 atmoszféra. Ez 15 méteres vízmélységnek megfelelő nyomás, nyomási helyzetünket ezért – az egyszerűség kedvéért – méterben fogalmazzuk meg. Innentől kezdve nincs szükség több középfül nyomáskiegyenlítésre. Kezdődik maga az oxigénlégzés. A betegek a szakkísérő segítségével felveszik az oxigénmaszkot amiből orvosi tisztaságú 100% oxigént lélegeznek. Az oxigén színtelen, szagtalan, íztelen. A légzés erőltetés nélkül, szokott módon történik. Javasolt az orron keresztüli légzés a száj és felső légutak nyálkahártya kiszáradásának megelőzésére. Kerüljük a légvételek kapkodását. Szubjetív kényelmetlenség esetén jelezzünk a kamrakísérőnek. 30 percenként oxigén légzés szünetet tartunk, ilyenkor lehet beszélgetni, folyadékot fogyasztani. Maszkkal az arcunkon ne beszéljünk, ez oxigén szivárgást és levegő bejutást eredményezhet.

Ha a terápia folyamán probléma merülne fel, a kamrakísérő mellé a személyzsilipen át rövid időn belül bezsilipelhető hiperbár orvos vagy egyéb hiperbár szakember. Személyzsilip használatával beteg a kezelés közben egyéni vagy nyomatékos indokkal behozható, kivihető. Az anyagzsilipen át bármilyen gyógyszer, egyéb kisebb eszköz (maszk, szemüveg stb.) is gyorsan bejuttatható. Vagyis nem vagyunk elzárva a külvilágtól.

A terápiás idő leteltével megkezdődik a nyomás lassú visszacsökentése, mely szintén halk zúgó hanggal jár. A nyomáscsökkenés miatti nyomásváltozás a fülekben magától kiegyenlítődik. Az oxigénmaszkok ilyenkor folyamatosan fenn vannak. A nyomáscsökkenést a környezet hőmérsékletcsökkenése kíséri. 5 méteren 1 perces megállót tartunk, majd folytatjuk a nyomáscsökkentést. 3 méteren fejezzük be az oxigénlégzést. A nyomáscsökkenés alatt a hőmérséklet csökken.

A kezelés befejezése után haza lehet menni. Álmosság, étványnövekedés esetenként megfigyelhető. Gyerekek számára mesébe szőve tudjuk elmondani a kezelés menetét.

Szobaáraink tartalma: 

 • Szállás büféreggelivel
 • Wellness részlegünk (saját gyógyvizes medence, finn szauna, infra szauna,sókabin, kondicionálóterem) használata
 • Törölköző és fürdőköpeny használata
 • Ingyen WiFi és zárt parkoló

Weboldalunkon feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák.

A szobaáron felül 18 éves kor felett az Idegenforgalmi adó külön fizetendő, melynek mértéke: 350.-Ft/1fő/1éjszaka

Étkezési típusok:

 • Svédasztalos reggeli: 7-10 h-ig korlátlan étel-ital fogyasztás a bőséges kínálatból.
   
 • Félpanzió: Az étterem nyitvatartási idejében elfogyasztható, étlapról választható 3 fogásos főétkezés vagy létszámtól függően svédasztalos vacsora (8-9 fogás).
   
 • Menü: Az étterem nyitvatartási idejében az aznapi menü kínálatból választható 2 fogásos főétkezés (A, B menü vagy 300 Ft.- felárral C, desszertes menü)

Érkezés és Távozás: 

A szállodai szobák érkezés napján délután 14 órától, távozás napján délelőtt 10 óráig állnak rendelkezésükre! Az ettől eltérő időpontban történő érkezést kérjük előre jelezni szíveskedjenek! Előzetes értesítés hiányában a szállodai szobákat érkezés napján 18:00 óráig áll módunkban fenntartani.

Lemondás: A lemondás érkezés előtt 7 nappal kötbérmentes, érkezés előtt 6-3 nappal a szállásár 25%-a, érkezés előtt 2-0 nappal a szállásár 50%-a, lemondás nélküli távolmaradás esetén a szállásár 100 % -a fizetendő kötbérként.


 Elfogadott kártyák és utalványok:

       

Széchenyi Pihenő (SZÉP) kártya, Erzsébet utalvány-és kártya és Ticket Endered utalvány-és kártya: melegétkezési, gyermekvédelmi- és ajándék zseb/utalvány, Lyoness kártya elfogadó hely! 
Egészségpénztári kártya elfogadóhely! (OTP, K&H, MKB, Tempo, Axa, Vasutas, Navosz, Patika, Honvéd, Vitamin, Újpillér....)


Alapszolgáltatások Vendégeink részére:

Ingyenes Wifi

Vendégeink részére biztosítjuk az ingyenes WiFi használatot, a Hotel egész területén.

Zárt parkoló

Zárt parkoló áll rendelkezésre szállóvendégeink számára, a gépjármű biztonsága érdekében.

Egészségvíz fogyasztás

Hotelünkben napi egy kancsó egészségvíz fogyasztása biztosított szobánként.

Lift

Szállodánk lifttel felszerelt. Segítségével minden szint kényelmesen megközelíthető.

Törzsvendég program

Rendszeresen visszatérő vendégeink részére kialakítottuk törzsvendégprogramunkat!