Kerékpártúra útvonalak

Mezökövesd és környéke gyönyörű utakkal és látnivalókkal van tele. Ha szeret kerékpározni, tudjuk ajánlani a túrát a Tisza-tóhoz vagy a Szellemfaluhoz.

Mezőkövesd – Tisza tó útvonala: A mezőkövesdi vasútállomásról kell elindulni, és a Lövői úton elhagyni a várost. Átutazni Szentistvánon és a kijelölt EuroVelo-s útszakasznál lekenyarodni. Az út a négyes településhez vezet, és ott lessz a vége is, de a Tiszához egy kicsit tovább kell menni. A Rima-patak gátkoronáján áttekerve el lehet érni a Tisza-tóhoz is. Útközben gyönyörű tájakban, a természet szépségében lehet gyönyörködni.

Szellemfalu útvonala: A mezőkövesdi vasútállomásról kell elindulni, és a Lövői úton elhagyni a várost. Átutazni Szentistvánon és a Csincse-patak hídján átkelni, és biciklizni míg eléri a Borsod-Mezőségi Tájvédelmi Körzet területét. Ott meg lehet találni Nagybecsért, avagy a szellem falu tábláját és felfedezni a települést. A falut elhagyva, a pusztán átkelve Mezőnagymihály irányba, a Csincse-patakon újbóli átkelés után lehet dönteni, innen vissza lehet térni Mezőkövesdre a korábban említett úton vagy tenni eg kis kitérőt és a környék településeit feledezni. Az utóbbi esetben be lehet járni Mezőnagymihályt, Mezőkeresztest, Szentistvánt majd visszatérni Mezőkövesdre. A falu megtekintése és a kirándulás is egy remek program, mely során a természet csodáit és az idő erejét is meg lehet tapasztalni.