A sókúra olyan természetes gyógymód, amelynek eredete évszázados tapasztalatokra vezethető vissza. A sókamra tervezése, építése és alkalmazása azon a felismerésen alapszik, hogy a sóbányákban dolgozók sokkal ritkábban szenvedtek légúti betegségekben. A sókamra alkalmazása ma már széles körben elterjedt a wellness centrumokban. A sókamra használatával a sóbarlangok és a sós tengeri levegő, gyógyító, szépítő és ellazító erejét élvezhetjük.
A sókamra olyan mesterségesen előállított helyiség, ahol sókristályok, és telített sóoldat párolgása biztosítja a szükséges klíma elérését. Sóoldattal átitatott sótéglák borítják a helyiséget, ahol a páratartalom állandó jelleggel 70-80 %-os érték között van. A sókamra szabályozott, 20-22 °C-os hőmérséklettel rendelkezik.

Miért jó a sókúra? 

A sókamra levegőjének belélegzése megkönnyebbülést nyújt a légzőszervi betegségekben szenvedők számára, megerősíti a tüdőt, feloldja a letapadt váladékot, csökkenti a légúti gyulladásokat. A szervezetünk természetes védekező mechanizmusának stimulálásával fokozza ellenálló képességünket, gyorsítja az öntisztulási folyamatainkat. A kezelés ideje: 30-50 perc. Ha nincs lehetőségünk rendszeresen alkalmazni, ajánlott egy 10-12 kezelésből álló kúrát venni, majd azt évente kétszer megismételni.
Nem csak betegeknek! A városi szennyeződés, a porral járó munkavégzés, a passzív dohányzás mind-mind károsítja egészségünket. Ezért nem csak akkor lehet szükségünk sókúrára, amikor már betegek vagyunk! Mint mindenben, a megelőző kúrákkal ezen a területen is sokat tehetünk egészségünkért!

Sókamra alkalmazása

A sókúrát alkalmazhatjuk önállóan is, vagy orvosunk által előírt gyógyszeres terápiánk kiegészítőjeként. Ez utóbbi esetben elérhetjük az alkalmazott gyógyszerek mennyiségének csökkenését. Sókamra használatát mindig egyeztetni kell kezelőorvosunkkal!

Különösen ajánlott az alkalmazása a következő esetekben:

Légúti megbetegedések kezelésére, panaszok csökkentésére: asztma, nehézlégzés, krónikus bronchitis, akut és idült hörghurut, mukoviscidozis, nátha, arcüreggyulladás, allergiás eredetű légzőszervi problémák, stb. során. Dohányosoknak különösen ajánlott!
Bőrbetegségekben szenvedők számára: pl. ekcémás bőrbetegség, pattanásos bőr, atópiás dermatózis, psoriasis (pikkelysömör), bőrfertőzések esetén. Nagyon ajánlott allergiás eredetű bőrbetegség esetén!
Stressz ellen: A só negatív ionokat tartalmaz, ami jó hatással van az idegrendszerre. Nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, hozzásegít a mély, pihentető alváshoz.

Szállodánkban valamennyi kedves vendégünk korlátlanul igénybe veheti.

Alapszolgáltatások Vendégeink részére:

Ingyenes Wifi

Vendégeink részére biztosítjuk az ingyenes WiFi használatot, a Hotel egész területén.

Zárt parkoló

Zárt parkoló áll rendelkezésre szállóvendégeink számára, a gépjármű biztonsága érdekében.

Egészségvíz fogyasztás

Hotelünkben napi egy kancsó egészségvíz fogyasztása biztosított szobánként.

Lift

Szállodánk lifttel felszerelt. Segítségével minden szint kényelmesen megközelíthető.

Törzsvendég program

Rendszeresen visszatérő vendégeink részére kialakítottuk törzsvendégprogramunkat!

 Elfogadott kártyák és utalványok:

       

Széchenyi Pihenő (SZÉP) kártya, Erzsébet utalvány-és kártya és Ticket Endered utalvány-és kártya: melegétkezési, gyermekvédelmi- és ajándék zseb/utalvány, Lyoness kártya elfogadó hely! 
Egészségpénztári kártya elfogadóhely! (OTP, K&H, MKB, Tempo, Axa, Vasutas, Navosz, Patika, Honvéd, Vitamin, Újpillér....)